Opmerkelijke muurschildering verrijkt Grote Routepad Vlaamse Ardennen

De GR-routes zijn langeafstandsroutes voor wandelaars, die dwars door ons land en door heel Europa lopen. Daarnaast zijn er ook streeklussen, zoals de streek-GR Vlaamse Ardennen. Om die mooie route in de kijker te zetten en om wandelaars wat leuke extra's te bieden, werkt de dienst cultuur samen met vrijwilligers aan het project GvR Vlaamse Ardennen.

in gezonden foto Munte

Het vredeslicht komt aan in Munte

Vredeslicht is teken van verbondenheid via Gent naar Munte

We zitten momenteel in de donkerste dagen van het jaar. Je krijgt heel wat minder uren zonneschijn zodat velen onder ons in de verwarmde woning blijven met gezellig licht. Voor velen blijkt dit niet zo aangenaam, want je komt hierdoor minder mensen tegen en hebt dus ook minder sociaal contact.

Het Vredeslicht wordt jaarlijks vanuit Bethlehem via Isra ël overgevlogen naar Europa, meer bepaald naar de Oostenrijkse hoofdstad Wenen. Van daaruit wordt het verder verspreid over Europa. De idee achter het initiatief is dat mensen het Vredeslicht met elkaar delen, over grenzen, over leeftijden, religies,… heen. Het Vredeslicht brengt mensen samen in deze donkere periode van het jaar voor kerstmis. Munt nam voor het eerst deel aan deze actie, vorige zaterdag   werd het vredeslicht opgehaald in Gent/St-Amandsberg en brandt bij de kerststal in de Sint-Bonifatiuskerk te Munte.

Een grote Vredeskaars staat op de kaarsentafel waar mensen tot   6 januari hun eigen kaarsje of windlichtje kunnen aansteken   en het zo meenemen naar huis. De kerk is alle dagen open van 10 tot 19 u tijdens de kerstweek en daarna tot 17u30. De bedoeling is mensen tussen Kerst en Nieuwjaar   aan te moedigen om WARMTE, VREUGDE, LICHT en HARTELIJKHEID met anderen te delen.

Het is een prachtig initiatief om het licht verder te verspreiden in deze donkere dagen.

X