Huisdiersticker verkrijgbaar in gemeentehuis

Kan dieren- en mensenleed vermijden

Op voorstel van N-VA Oosterzele bestelde Dierenwelzijnsschepen Orville Cottenie (N-VA) driehonderd huisdierstickers. De huisdiersticker is een initiatief van Vlaams Dierenminister Ben Weyts. De sticker kan hulpdiensten verwittigen dat er ook dieren in huis aanwezig zijn. “De huisdiersticker kan dierenlevens redden en dus dieren- en mensenleed vermijden”, zegt Simon Lejeune, voorzitter van N-VA Oosterzele. (R17)

Brandweermannen en -vrouwen hebben tijdens een woningbrand indien mogelijk ook altijd oog voor dierenlevens. Vaak zijn ze helaas niet op de hoogte van hun aanwezigheid in huis. Vlaams Dierenminister Ben Weyts (N-VA) verspreidde twee jaar geleden al eens een half miljoen huisdierstickers over de Vlaamse steden en gemeenten. In een mum van tijd waren alle 500.000 stickers verdeeld. Enkele maanden geleden herhaalde minister Weyts zijn oproep. Dat aanbod werd aangegrepen en er werden driehonderd stickers besteld. “De huisdiersticker is een eenvoudige en effici ënte manier om de brandweer snel te laten weten hoeveel en welke dieren zich in huis bevinden”, zegt Simon Lejeune. Op de sticker kan je aangeven hoeveel en welke huisdieren zich in huis bevinden, waarna je de sticker op een zichtbare plaats kan aanbrengen. “Dit initiatief past perfect binnen onze visie op ons lokaal dierenwelzijnsbeleid”, vult de eerste Oosterzeelse schepen van Dierenwelzijn, Orville Cottenie, aan. Oosterzelenaren met één of meerdere huisdieren kunnen een huisdiersticker bekomen in het gemeentehuis van Oosterzele. (R17)

 

X