Storm Bella: reclamepaneel valt op geparkeerde wagen

Zondagochtend viel een reclamepaneel op een geparkeerde wagen ter hoogte van de Buke in Zottegem.

Brandweerzone Vlaamse Ardennen heeft vandaag al meer dan de handen vol gehad, lees meer via deze link, maar laat ook weten dat het de interventies voorlopig vlot kan afhandelen.

“De lopende interventies konden vlot worden afgehandeld. Ondertussen zijn er ook steeds minder inkomende meldingen. Er zijn momenteel nog slechts een paar lopende interventies, welke worden afgewerkt door een handvol manschappen. Er werden er deze voormiddag zo’n 60 interventies afgewerkt, zonder noemenswaardige problemen. In de zonale dispatching te Oudenaarde werden de ploegen centraal aangestuurd. Ondertussen is daar ook reeds een afschaling uitgevoerd, en gaat de dispatching over op zijn routinewerking. Tussen de storminterventies door kregen we bijkomend ook 2 oproepen binnen voor dringende interventies (toegang verschaffen en bijstand ladderwagen voor evacuatie). Onze ploegen keren momenteel terug naar hun kazernes, en maken het gebruikte materiaal weer klaar voor inzet. Deze namiddag blijft het evenwel nog oppassen geblazen. De zonecommandant, majoor Peter De Vijlder, merkt op dat de talrijke “zondagstormen” zich opnieuw   als trend hebben doorgezet in 2020. Hij dankt zijn manschappen om tijdens dit jaareinde opnieuw door “weer en wind” ten dienste te staan van de burgers.”

X