Haal krukken, luiers of bloeddrukmeters gewoon uit de muur

Wetteren krijgt LM Zorgautomaat

LM Oost-Vlaanderen installeerde in Wetteren zijn zevende zorgautomaat. Daar kan je terecht voor krukken, een bloeddrukmeter, een afkolftoestel, incontinentiemateriaal en andere hulp- en verzorgingsmiddelen uit de muur. Praktisch en hygi ënisch in tijden van corona. Later komen er nog meer zorgautomaten in heel de provincie. (R 17, foto’s LM, DDL)

Nu al kan je in de kantoren van de Liberale Mutualiteit van Oost-Vlaanderen terecht om allerlei hulp- en verzorgingsmiddelen af te halen die je kan bestellen in de LM Zorgshop of online. Hulpmiddelen worden ook aan huis bezorgd. De zorgautomaat is hierbij een welkome aanvulling.

Praktisch en hygi ënisch

“Vooral als je dringend iets nodig hebt is de zorgautomaat ideaal”, zegt Cathy De Waele, algemeen directeur van LM Oost-Vlaanderen. “Ik denk aan een aerosolapparaat of babyluiers. Mama’s die net bevallen zijn en borstvoeding geven vinden er een afkolftoestel en een borstverzorgingsset. Ook voor krukken, incontinentiemateriaal, een bedpan, bedfles, bloeddrukmeter, een douchehoes voor arm of been kan je in de automaat terecht. Handig op momenten dat onze kantoren en LM Zorgshops gesloten zijn. En praktisch en hygi ënisch in coronatijden.”

Meer zorgautomaten

De producten in de zorgautomaat zijn beschikbaar voor iedereen, ook voor niet-leden van de Liberale Mutualiteit. Leden krijgen wel 15 % korting, zoals op alle producten uit de LM Zorgshop. Binnenkort komen er nog meer zorgautomaten, verspreid over heel de provincie. “Op die manier krijg je 24 uur per dag en zeven dagen op zeven toegang tot hulpmiddelen en zorgmateriaal”, zegt Cathy De Waele. “Dat is belangrijk om iedereen in een thuiszorgsituatie te allen tijde te ondersteunen. Er zijn al zorgautomaten in Gent, Eeklo, Deinze, Oudenaarde, Lokeren en Lochristi. Binnenkort komt er ook nog een zorgautomaat in Sint-Niklaas en Zottegem.” De LM-Zorgautomaat in Wetteren bevindt zich aan het LM kantoor, Brugstraat 2, 9230 Wetteren.

X