“Hopelijk krijgen we de nodige vaccins”: Corona-uitbraak in woonzorgcentrum Egmont bedwongen

Na eerdere onheilspellende berichten vanuit woonzorgcentrum Egmont – lees meer via deze link – in Zottegem waarbij zelfs het leger diende ingezet te worden, meldt burgemeester Jenne De Potter (CD&V) nu dat de corona-uitbraak er bedwongen is.

“Omdat net voor het eindejaar goed nieuws deugd doet”, aldus De Potter. “Bij de laatste COVID-test van afgelopen maandag test niemand van de bewoners en personeelsleden van WZC Egmont nog positief! voorzichtig goed nieuws dus. Maandag 4/01 testen we opnieuw: zo houden we de vinger aan de pols. We moeten voorzichtig en waakzaam blijven. We hebben de vaccinatie aangevraagd voor de week van 11 januari. Hopelijk krijgen we effectief de nodige vaccins. Nog 1 bewoner bevindt zich op de COVID-afdeling, 1 bewoner in het ziekenhuis. Onze gedachten en medeleven gaan uit naar de bewoners die we in deze moeilijke periode hebben verloren en naar hun families. Achter de cijfers zitten mensen, families, emoties. Dit raakt ons allen hard. Mijn grote dank en diep respect voor al het personeel in ons WZC, ook de ondersteuning vanuit andere diensten, instanties en vrijwilligers. De bezoekregeling is afgestemd op de mogelijkheden van elke cluster maar blijft zeer strikt.”

 

 

X