Controles kerstweekend: een geseind persoon werd in de boeien geslagen


Geraardsbergen/Lierde. Zowel op donderdag 24/12/2020 als op zaterdag 26/12/2020 voerde de verkeersdienst van de politie Geraardsbergen/ Lierde controles uit.   Op beide dagen werd er ook patrouille gereden met het ANPR-voertuig (Automatische Nummerplaat Herkenning). Er werden in totaal 110 ademtests afgenomen. Vier bestuurders bliezen positief. Het rijbewijs van één bestuurder werd voor de duur van 15 dagen ingetrokken.

Twee andere bestuurders legden een positieve test ‘drugs in het verkeer’ af.   Het rijbewijs van een chauffeur werd onmiddellijk ingetrokken voor de duur van 15 dagen.   Het voertuig van de andere bestuurder werd gedurende 12 uur ingehouden.

Verder werd er opnieuw één proces-verbaal COVID opgemaakt.   Deze persoon bleek ook geseind te staan en werd door onze diensten gearresteerd. Ten slotte werden nog voor verschillende andere overtredingen processen-verbaal opgesteld.

Julien Borremans

X