Op maandag 4 januari 2021 sluit de Bergwijkbrug

Op maandag 4 januari 2021 sluit de Bergwijkbrug. Negen maanden later, tegen eind september 2021, wordt de nieuwe Bergwijkbrug in principe in gebruik genomen. Tijdens de periode waarin de brug gesloten is, worden verschillende omleidingen voorzien.

 

Info over de werken vind je op deze link van Gemeente Merelbeke

https://www.merelbeke.be/bestuur/openingsuren-en-contactgegevens/dienst-ruimte/efro-project-bergwijkbrug/bereikbaarheid-en

De nieuwe Bergwijkbrug telt drie rijstroken voor gemotoriseerd verkeer: twee rijstroken richting Guldensporenlaan en één rijstrook richting Flora. Fietsers kunnen op de brug veilig fietsers op een vrijliggend dubbelrichtingsfietspad van 3,5 meter breed. Ook de voetgangers worden niet vergeten en krijgen een voetpad op de brug.

X