Boekenpakketten voor kinderen uit kwetsbare gezinnen

“De collectie van bibliotheek De wattenfabriek wordt steeds aangevuld met nieuwe aanwinsten. Dat wil zeggen dat er hiervoor plaats moet worden gemaakt door regelmatig boeken uit de rekken te halen.”

“In normale omstandigheden worden deze dan verkocht op de boekenverkoop van Route42, het culturele samenwerkingsverband van Geraardsbergen, Lierde, Zottegem, Sint-Lievens-Houtem, Oosterzele en Herzele.”

“Deze verkoop kon dit jaar niet plaatsvinden maar de boeken kregen een nieuwe bestemming dankzij de samenwerking tussen de bibliotheek, het sociaal huis en Huis van het Kind Herzele.”

“Onze medewerkers van het sociaal huis zullen ervoor zorgen dat deze boekenpakketten bij de kinderen uit kwetsbare gezinnen terecht komen ”, zegt Hilde van Impe (Open Vld), schepen van Sociale Zaken.”

“Ook de Herzeelse scholen kregen een deel van deze jeugdboeken om hun schoolbibliotheek mee aan te vullen.”

“Het doet me een plezier om te weten dat we heel wat kinderen en jongeren op deze manier kunnen ondersteunen met het lezen. Want leesbevordering en leesplezier is van groot belang”, aldus schepen van Cultuur Heidi Knop (Open Vld).

X