Giesbaergske Koleuren Gazette: nieuwe editie online te lezen


Geraardsbergen. Op 1 januari van het nieuwe jaar verscheen de 22ste editie van de Giesbaergske Koleuren Gazette online leesbaar. Niet toevallig laat de kleurige krant 22 vrouwen uit de wereld aan het woord.

Empowerwomen
Na een pauze van twee jaar herneemt het grassroots initiatief daarmee de publicatie. Mede door de coronacrisis vond de krant met positief, hoopvol nieuws over superdiverse samenleving en duurzame alternatieven een nieuwe adem. Hoofdredacteur Wim Schrever: ‘Deze editie is in handen genomen door en voor vrouwen. Ze vertellen hun verhaal, met woorden van hoop en inspiratie.
De multiculturele Gazette zet zodoende de stap naar de toekomst, die we actueel in vele delen van de wereld zien gebeuren. Vrouwen komen er op het voorplan en nemen (eindelijk) meer belangrijke functies op. Ook op dat vlak is meer diversiteit beslist nodig. Van bij het begin, was het de intentie van de Giesbaergske Koleuren Gazette om in te zetten op een superdiverse samenleving. En dus zet de redactie graag ook deze stap.’

On- en offline
Naar gewoonte is het nieuwe nummer, net als alle voorgaande edities, online leesbaar via het gratis ISSUU-platform.
Verspreiding van de Gazette gebeurt ook via de facebook-pagina van de Giesbaergske Koleuren Gazette en van Vrouwen uit de Wereld.
Tijdens de maand januari en februari 2021 loopt er bovendien een speciale actie: Je kan een gedrukte krant bestellen via: vrouwenuitdewereld@gmail.com. De kostprijs per exemplaar is 14 euro + verzendingskosten.

Volgens Wim Schrever is het een extra kans om de krant te gebruiken in de taalklas of een conversatietafel; of om iemand een plezier te doen.

X