Opmerkelijke muurschildering verrijkt Grote Routepad Vlaamse Ardennen

De GR-routes zijn langeafstandsroutes voor wandelaars, die dwars door ons land en door heel Europa lopen. Daarnaast zijn er ook streeklussen, zoals de streek-GR Vlaamse Ardennen. Om die mooie route in de kijker te zetten en om wandelaars wat leuke extra's te bieden, werkt de dienst cultuur samen met vrijwilligers aan het project GvR Vlaamse Ardennen.

De eerste vaccinatie in Herzele is een feit!

“Op woensdag 13 januari gaan we in onze gemeente van start met het vaccineren. Als eerste worden de bewoners van woonzorgcentrum Ter Leen van het OCMW van Herzele gevaccineerd”, legt burgemeester Van Tittelboom uit.

Zij zijn de eerste Herzelenaren die het vaccin toegediend krijgen. Ze zijn er alvast klaar voor en kijken er naar uit, want het is ook voor hen geen gemakkelijke periode geweest.

De primeur is voor de oudste bewoonster van het WZC en tevens van de hele gemeente, mevrouw Françoise Brantegem. “De vaccins zijn gisteren in de late middag toegekomen”, zegt Hilde Van Impe, schepen van Sociale zaken.
Zo goed als alle 70 bewoners zullen woensdag hun prik krijgen.

“Op 20 januari zijn de bewoners van vzw Eclips, onze partner in huis, aan de beurt”, vult de schepen aan.

De andere woonzorgcentra op Herzeels grondgebied volgen snel.

Home Stuyvenberg voorziet de vaccinaties op 17 januari en in WZC Ter Linden zijn ze tussen 20 en 23 januari gepland.

Ook het personeel van deze voorzieningen wordt rond dezelfde periode gevaccineerd.

X