Eerste Toog en Winterfoor afgelast door corona


Beeld Facebook


Geraardsbergen. De Eerste Toog – de traditionele jaarmarkt in Geraardsbergen – en de winterfoor zullen dit jaar niet doorgaan door corona. Dat heeft het college van burgemeester en schepenen op de zitting van 11 januari 2021 beslist.

Dit jaar was de Eerste Toog gepland op maandag 1 maart. De winterfoor zou dan weer plaats vinden vanaf de zaterdag voor het dubbelfeest Krakelingen en Tonnekesbrand tot en met de woensdag na de jaarmarkt. Nadat eerder al de Krakelingenstoet werd afgelast, wordt nu ook de Eerste Toog en de winterfoor geannuleerd. “Momenteel kunnen evenementen nog steeds niet doorgaan. Het is ook nog te vroeg om een zicht te hebben op eventuele versoepelingen. Met pijn in het hart hebben we daarom beslist om de Eerste Toog en de winterfoor te annuleren”, zegt schepen van Cultuur, Evenementen, Toerisme, Erfgoed en Middenstand Ann Panis.

X