GC De Kluize rolt Nieuwjaarsproject uit

‘Zet ou, want niemand vertelt zoals gij’

Zelfs in deze vermaledijde coronatijden heeft het ronduit schitterend Kluize-team iets moois te bieden. Er sneuvelden vanaf maart 2020   – jammer genoeg -veel optredens in GC De Kluize. Corona hield lelijk huis. Corona hakte genadeloos in. Wat snakken we naar een avondje De Kluize. Maar goed, nog even op de tanden bijten, op de spuitjes wachten,…Het komt allemaal goed, het waren de allerlaatste woorden van Martine Tanghe bij haar afscheid van de VRT. Maar het Kluize-team blijft niet bij de pakken zitten en rolt momenteel een aantal zaken uit, waaronder het Nieuwjaarsproject:   ‘Zet ou, want niemand vertelt zoals gij’. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle)
De ongebruikte regiekamer van GC De Kluize werd ingericht als een heel gezellige, knusse opnamestudio. Ga in op de oproep van het Kluize — team, kom eens langs in de studio. Vertel er uw gedachten, hoopvolle verhalen,…alles kan als het maar positief blijft. Je kan je lichtpuntjes vertellen, tonen, neuri ën, zingen, uitbeelden, voordragen,…Alle bijdragen worden gebundeld in een mooi tijdsbeeld   en zullen via allerlei kanalen worden gedeeld.
‘Deze winter focussen we op jouw verhaal. Vertel ons wie of wat voor jou een lichtpunt betekende het afgelopen jaar of wie of wat dat nog steeds is! Zo niet, wie of wat het misschien kan worden, binnenkort. Alles kan. Omdat alles begint met licht … En omdat niemand het zo schoon vertelt als gij’, klinkt het heel uitnodigend bij het GC De Kluize-team.
‘Niemand vertelt zoals gij’, verwijst overigens naar onze pas aangebrachte gevelspreuk. Een ode aan ons publiek, dat we noodgedwongen moeten missen nu. We zijn allemaal lotgenoten. We nodigen mensen uit aan de hand van hun verhaal zelf een lichtje te zijn voor anderen. Omdat we merken dat angst het maatschappelijk bindmiddel bij uitstek is dezer dagen. Omdat ons gebruikelijk geestverlichtend medium bij uitstek (ons podium) voor onbepaalde tijd gesloten is’.
Tijdens de belronde naar de 75 plussers zal er extra aandacht zijn voor spontane verhalen en ervaringen. Wie ervoor opteert zal de mobiele versie van de opnamestudio aan zijn/haar deur kunnen ontvangen om live zijn/haar lichtpuntje te delen. Ook OC De Beweging, kinderen van de Buitenschoolse Kinderopvang, studenten van de ‘stille’ studioplek, jeugdverenigingen, politici, verenigingen,…wil GC De Kluize betrekken in het project.   Het project ‘Zet ou, want niemand vertelt zoals jij’, loopt nog tot en met 29 januari 2021. Duik in de   comfortabele ‘opnamestudio’ en vertel uw verhaal. Iedereen is welkom.   En uiteraard worden alle vigerende coronamaatregelen toegepast. Interesse? Ga naar reservaties@oosterzele.be, of een belletje naar 09 / 363 83 30.       Reporter 17