ingezonden foto gemeentebestuur Oosterzele

Oproep naar inwoners van Oosterzele

Jij kan helpen bij het vervoer naar vaccinatiecentrum

De inwoners van Oosterzele zullen gevaccineerd worden in Zottegem op de site van de Bevegemse vijvers. Niet iedereen beschikt over vervoer. Daarom lanceren Linda De Vos en schepen Els De Turck een oproep. Jij kan helpen bij het vervoer naar het vaccinatiecentrum in Zottegem.   (R17)

De Vlaamse regering buigt zich momenteel over de organisatie van de vaccinatiecentra, alsook over het vervoer naar de centra. “Hierbij ben ik blij te vernemen dat ze de doelgroep van mindermobielen niet vergeten zijn”, aldus raadslid Linda De Vos (CD&V). De Vlaamse Regering wil hiervoor beroep doen op Taxistop en de Minder Mobielen Centrale. “Ook in Oosterzele zijn we blij en fier om te kunnen rekenen op een aantal vrijwilligers die zich inzetten voor onze dienst Minder Mobielen Centrale die vaak gebruikt wordt door bejaarden, mensen met een beperking of mensen in een sociale noodsituatie. ”, vertelt schepen Els De Turck (CD&V). Omdat wij verwachten dat heel wat minder mobiele mensen in onze gemeente hier beroep zullen op doen, willen wij proactief werken en op zoek gaan naar nieuwe vrijwilligers om onze dienst uit te breiden. Schepen Els De Turck en raadslid Linda De Vos, doen gezamenlijk een oproep naar de inwoners van Oosterzele! Voldoe je aan de volgende 3 voorwaarden, nl. bent u enkele uren per week beschikbaar, bent u bereikbaar via de telefoon en beschikt u over een persoonlijke wagen of ziet u het zitten om met onze minibus van het OCMW mensen te vervoeren? Dan kan ook u vrijwilliger worden bij de Minder Mobielen Centrale Oosterzele. U beslist zelf steeds over de invulling van uw vrijwilligerswerk. Voor meer info kan men steeds bellen naar het OCMW van Oosterzele. Daarnaast vraagt raadslid Linda De Vos ook om de opties te bekijken voor het inzetten van de minibus van het OCMW. Om gebruik te kunnen maken van de Minder Mobielen Centrale moet men aan een inkomensvoorwaarde voldoen.   Om inwoners die hiervoor niet in aanmerking komen, maar zich ook niet of moeilijk kunnen verplaatsen naar de vaccinatiecentra moet er onderzocht worden of zij kunnen gebruik maken van de minibus, wat ook zeer handig zou zijn voor het vervoer van mindervaliden.