Basisschool Sint-Catharinacollege in Viane sluit een week de deuren door coronabesmetting


Beeld Google Earth


Geraardsbergen. Basisschool Sint-Catharinacollege in Viane sluit morgen tot en met volgende week vrijdag 22 januari 2021 door een positieve coronatest bij drie leraren. Het besluit tot sluiting werd deze middag genomen tijdens een dringend bijeengeroepen veiligheidscel met vertegenwoordigers van verschillende disciplines. Er is na nauw overleg met het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid besloten om tot bijkomende onderzoeken en diepgaande contactopvolging over te gaan. We verwachten de resultaten daarvan eerstdaags.

Indien de bijkomende onderzoeken geruststellend zijn zal na overleg met het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid eventueel besloten worden de school alsnog vervroegd terug open te stellen. De veiligheid voor zowel de leerlingen als de leraren zal in de besluitvorming als prioriteit gehanteerd worden.