Topvoetbalster Bridget uit Beerlegem stak al haar spaargeld in kapsalon maar kan niet werken

Bridget Broekaert (19)  uit Beerlegem (Zwalm) startte in oktober 2019 met een eigen kapperszaak  –   kapsalon BB Coiffure  aan de Gaverstraat in Beerlegem.  Alles ging goed tot het coronavirus ons land binnen kwam.

Bridget:” Ik was redelijk talentrijk in het damesvoetbal en speelde bij   topclubs als Anderlecht en Leuven. Ik ben kapper van opleiding en de combinatie met voetbal bleek bijzonder moeilijk. Ik speelde het laatst bij Leuven en de verplaatsingen namen enorm veel tijd in beslag. Vandaar dat ik een trapje lager ging spelen in Zottegem zodat  dit combineerbaar wordt met een eigen zaak.

In het begin bij de start ging alles goed tot corona ons land binnen kwam en   een lockdown werd uitgeroepen in maart 2020. Ik was net mijn cli ënteel aan het uitbouwen en plots valt alles stil.  Als 19-jarige was dit bijzonder zwaar vooral op het mentale vlak. De contactberoepen kunnen niet meer werken.  Dan komen er onheilspellende berichten zoals de zelfmoord van een kapster in Luik. Het weegt zwaar maar gelukkig kan ik terug vallen op mijn ouders die mij steunen.”

 Steunpremie

Bridget :”Wij krijgen een hinderpremie maar hebben voorlopig geen perspectief. Als de besmettingen   moeten zakken tot onder de 800 dan zijn we nog een tijdje zoet want we zitten weer in stijgende lijn. Ik ben niet bij de pakken blijven zitten en mijn kappersruimte aangepast door de stoelen weg te doen want ik doe ook in kledij en juwelen. Het verkopen van een simpele shampoo wordt moeilijk gemaakt door de overheid. Tevens staat mijn werk in De Bolster op non-actief.

Het dragen van een mondmasker is super lastig en ik krijg daar enorme uitslag van op mijn huid zodat ik heel wat zalfjes moet gebruiken.”

 

Actiedag

Bridget   sloot zich aan bij de actiedag op zondag 13 december  (       https://www.nuus.be/2020/12/13/zelfstandige-contactberoepen-manifesteren-rustig-in-brakel/ )   wanneer de contactberoepen een autocaravan  organiseerden naar Brakel. “Veel   mensen hebben het moeilijk. Daarom ben ik de actievoerders gaan steunen toen ze arriveerden in Brakel.”

Licht aan het einde van de tunnel  

Bridget:”Ik hoop dat we snel perspectief krijgen want het is dat wat we nu missen. Deze toestand mag geen maanden meer aanslepen want anders zullen er heel wat zaken sluiten. We zijn gestart met vaccins en hopen zoals de ganse sector dat dit licht zal brengen aan het einde van deze donkere en lange tunnel.”