Zelfstandige contactberoepen manifesteren rustig in Brakel

" Wij willen onze passie terug kunnen uitoefenen."

Met een indrukwekkende   autostoet van een 170-tal wagens kwamen heel wat zelfstandige contactberoepen   deze namiddag   uit Brussel naar Brakel gereden,   begeleid door de federale politie om te protesteren dat zij nog steeds niet kunnen werken en bijzonder zwaar getroffen worden   door de coronamaatregelen. .

In eerste instantie wou men naar de woning van   premier Alexander De Croo trekken in de Lepelstraat maar dat was verboden gebied. Deze locatie werd afgezet door eenheden van de federale   en de lokale politie. De lijkkist met de rouwkrans werd symbolisch vlak bij de uitkijktoren in Elst uitgestald en de deelnemers aan de autocaravan gingen er al rijdend   ten offer door een roos te werpen naar de kist. Hierbij kreeg men een rouwkaartje met de tekst “We Work Safe”- We zijn in rouw voor: schoonheidssalons, nagelstudio’s, Tattoo shops, horeca, massagesalons, fitness, welness, zonnecentra, kapsalons, eventsector en barbiers. De actievoerders zitten verveeld met het moeten stilzitten, hun passie niet te kunnen uitoefenen.

Alles verliep rustig en werd in het oog gehouden door de heli van de federale politie. Het Vlaams Belang stuurde een afvaardiging om hun sympathie te tonen. Burgemeester Stefaan Devleeschouwer kwam eveneens een kijkje nemen. Op het verboden stuk  parcours in Michelbeke kwamen we minister van staat Herman De Croo tegen.

We stelden hem bij deze de vraag of zoon Alexander ( de premier)  toch niet met de actievoerders moest gaan klappen. Herman De Croo:” Alexander heeft deze week een delegatie ontvangen in Brussel. Het is dan ook niet de moment om in confrontatie te gaan want dan geraakt men in een straatje zonder einde. Morgen komen andere sectoren enz……

Elke zondag gaat Alexander met zijn gezin   wandelen en ik denk dat dit nu ook zo is.”

Brakel staat vanavond nog eens op de kaart want de persbelangstelling was massaal. Wat onze premier voor Brakel niet teweeg brengt.

 

X