David Larmuseau vraagt om niet-essentiële buitenlandse reizen voor leefloongerechtigden te kunnen verbieden


Geraardsbergen. David Larmuseau, schepen sociale zaken en welzijn en voorzitter Bijzonder Comité Sociale Dienst Geraardsbergen vraagt aan de bevoegde minister en premier de mogelijkheid om buitenlandse niet-essentiële reizen van leefloongerechtigden te kunnen verbieden. ‘Vandaag zien we leefloongerechtigden naar het buitenland voor niet essentiële zaken. Wij kunnen als Bijzonder Comité Sociale Dienst hier niets ondernemen ook al zorgen zij voor onze zwakke burgers een gevaar bij terugkeer’, geeft David Larmuseau mee.

De gerechtigde leefloners melden wel vóór hun vertrek ieder verblijf van een periode van een week of meer in het buitenland. Ze geven ook de duur en de reden hiervan op maar als zij de periode van vier weken per kalenderjaar niet overschrijden kunnen we niets ondernemen.  David Larmuseau: ‘We vragen ter bescherming van onze zwakke burgers dat deze regelgeving tijdelijk kan aangepast worden en dat we vanuit het Bijzonder Comité Sociale Dienst Geraardsbergen buitenlandse niet-essentiële reizen kunnen verbieden. Volgen zij toch niet het verbod op, moeten we in de mogelijkheid zijn om het leefloon te schorsen. Het is maar door een gezamenlijke actie dat we het virus kunnen terugdringen. Volgens mij zijn er nu genoeg dodelijke slachtoffers gevallen en brengen we onze kwetsbare burgers in een nog meer risicovolle situatie als we dit verder tolereren.’

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

X