Merelbekenaars naar Wetteren voor vaccinatie

Gisteren raakte bekend dat Merelbekenaars zich zullen kunnen laten vaccineren in Wetteren. Het lokaal bestuur Merelbeke was er voorstander van om de vaccins in de eigen gemeente of in Flanders Expo toe te dienen. De finale beslissing werd echter gemaakt binnen de Eerstelijnszone Scheldekracht. “We scharen ons achter het collectieve besluit en zullen ervoor zorgen dat alle inwoners van Merelbeke vlot ter plaatse raken”, aldus burgemeester Filip Thienpont.

De Eerstelijnszone Scheldekracht is een samenwerkingsverband tussen acht gemeenten, waartoe naast Merelbeke ook Wachtebeke, Lochristi, Destelbergen, Wetteren, Wichelen, Melle en Laarne behoren. Tijdens een intergemeentelijk overlegmoment werd gisteren de knoop doorgehakt om twee vaccinatiecentra uit te bouwen, gesitueerd langs een denkbeeldige verticale as doorheen de zone: het ene komt in het noorden ervan, in Wachtebeke, het andere in het zuiden, in Wetteren en meer bepaald in het Sport- en Recreatiecentrum De Warande.
Merelbekenaars zullen zich dus kunnen laten vaccineren in het naburige Wetteren. “Het lokaal bestuur pleitte er nadrukkelijk voor om dat nog iets dichter bij huis te laten gebeuren, met name in de Gemeentehallen of in Flanders Expo in Gent”, licht burgemeester Filip Thienpont toe. “We hebben ons standpunt zo goed mogelijk verdedigd, maar na uitgebreid overleg binnen de eerstelijnszone bleek dat voorstel niet haalbaar.”
“We scharen ons nu achter het collectieve besluit en zullen ervoor zorgen dat alle inwoners van Merelbeke vlot ter plaatse raken. We zoeken naar oplossingen voor wie zich om medische redenen moeilijk kan verplaatsen en bij uitbreiding iedereen die minder mobiel is”, benadrukt burgemeester Filip Thienpont.
Elke Merelbekenaar zal ook nog een uitnodiging ontvangen om zich te laten vaccineren. Schepen van Gezondheidszorg Daisy Poriau roept de inwoners alvast op om daarop in te gaan. “Samen kunnen we het virus verslaan, tenminste als we ons met genoeg laten vaccineren. Wij verzekeren in ieder geval dat iedereen die wil inge ënt worden ook zál inge ënt worden.”