©Politie Ninove - Drugsvangst

Rijden onder invloed van drugs, loopt verkeerd af

De afgelopen dagen deed de verkeersdienst van de politie Ninove tijdens routinecontroles twee aanzienlijke “vangsten”.

Vorige zaterdag werd een bestuurder gecontroleerd op het gebruik van alcohol en verdovende middelen.

De alcoholtest resulteerde negatief, de drugtest daarentegen niet. Het rijbewijs van betrokkene werd onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken. Tijdens de doorzoeking van het voertuig werd een aanzienlijke hoeveelheid cannabis aangetroffen. Ook bij de daarop volgende huiszoeking werd nog wat cannabis aangetroffen. In totaal werd bij betrokkene ongeveer 50 gram cannabis in beslag genomen alsook diverse voorwerpen voor het gebruik van verdovende middelen.

Enkele dagen later, op dinsdag, merkte de verkeersdienst een zwalpend voertuig op en ging over tot controle van de bestuurder. Hoewel zowel de alcoholtest als speekseltest negatief waren vertoonde betrokkene meerdere kenmerken die duidden op het gebruik van verdovende middelen en werd het voertuig doorzocht. In de wagen trof de politie 23 gram ketamine aan. Het rijbewijs van deze man werd voor 15 dagen onmiddellijk ingetrokken.

Bij de bestuurder thuis werden nog wat attributen voor druggebruik aangetroffen.

Voor beide bestuurders werden de nodige processen-verbaal opgesteld en beide personen zullen zich moeten verantwoorden voor de politierechtbank alwaar hen toch wel zware straffen boven het hoofd hangen. Het is aan de politierechter om hierover te beslissen.

De politie van Ninove roept op om totaal geen verdovende middelen te gebruiken en al zeker niet wanneer je achter het stuur kruipt. Veel verdovende middelen blijven langer in je lichaam traceerbaar dan je zou denken, met alle gevolgen van dien.

Het gebruik van verdovende middelen is niet alleen schadelijk voor je eigen lichaam, maar in het verkeer vormt de gebruiker van verdovende middelen ook een gevaar voor alle andere weggebruikers.

De politie van Ninove blijft inzetten op verkeerscontroles om de verkeersveiligheid in het algemeen te verhogen.