Twee minderjarigen ingerekend na overval met geweld


Geraardsbergen. Op dinsdag 12 januari vond in de vooravond in de Pelgrimsweg te Geraardsbergen een diefstal met geweld plaats. Deze overval werd door 2 daders gepleegd. Hierbij werd het slachtoffer door één van de 2 verdachten naar een afgelegen plaats gelokt. Daar werd het slachtoffer door een tweede verdachte opgewacht. Zijn iPhone en wat geld werd op brutale wijze ontvreemd. Hij werd gewond achtergelaten. Dankzij de opmerkzaamheid van de politie kon een eerste verdachte vrij kort na de feiten ingerekend worden. Na grondig speurwerk door de lokale recherche kon ook de tweede verdachte op woensdag 13 januari geïdentificeerd en geïnterpelleerd worden. Beide minderjarige verdachten werden op donderdag 14 januari voor de jeugdrechter te Oudenaarde voorgeleid. E én van de twee verdachten werd in een gesloten instelling geplaatst. De tweede verdachte werd onder voorwaarden vrijgelaten.