AZ Sint-Elisabeth voert opnieuw algemeen bezoekverbod in

Het AZ Sint-Elisabethziekenhuis in Zottegem voert vanaf morgen dinsdag 19 januari opnieuw een algemeen bezoekverbod in.

“Door de recente evolutie in Vlaanderen, het optreden van Britse en andere varianten, het stijgend aantal positieve gevallen bij de huisartsen in de regio alsook het uitstellen van 4 ingrepen in ons ziekenhuis wegens positieve preopname testen zijn we genoodzaakt de bezoekregeling opnieuw terug te schroeven naar een algemeen bezoekverbod”, licht communicatieverantwoordelijke Nicky De Temmerman toe. “Dit bezoekverbod zal ingaan vanaf 19 januari 2021, met uitzondering van volgende diensten: Materniteit: enkel de partner is welkom, Neonatologie: beide ouders onbeperkt, Pediatrie: beide ouders onbeperkt: ouder 1 die permanent bij het kind blijft (deze ouder wordt getest) en dagelijks bezoek van ouder 2, Medium Care en Intensieve Zorgen: 1 bezoeker per bezoekmoment per pati ënt. Geen bezoek toegestaan aan COVID-pati ënten, Kritieke pati ënten of pati ënten in eindelevensfase: bezoek van onmiddellijke naasten wordt toegestaan – maximum 3 personen tegelijkertijd op bezoek

“Wij beseffen dat dit bezoekverbod een grote impact heeft op onze pati ënten en hun familie, maar de huidige cijfers laten ons geen keuze. Alleen op deze manier kunnen we dit virus te baas. Wij rekenen daarom op het nodige begrip van de bevolking en onze pati ënten. Het opstarten van de procedure voor uitzonderlijk bezoek blijft mogelijk, maar zal enkel in hoogst uitzonderlijke situaties toegestaan worden in overleg met directie.”

“Meer uitleg over de uitzonderingen en de procedure voor uitzonderlijk bezoek is terug te vinden op onze website: bezoekurenDe raadplegingen blijven doorgaan. Er wordt 1 begeleider toegestaan , enkel indien noodzakelijk. De activiteit van radiologie, het operatiekwartier en het dagziekenhuis blijft onaangetast, alsook alle levensnoodzakelijke therapie ën (bv. chemotherapie, dialyse, …).