Ludo: VACCINEER DE JONGEREN EERST!

Voor de lockdown kreeg Ludo zijn levenswijsheden en kromme opvattingen verkocht aan de toog van Caf é Sport en Taverne De Welkom. Nu zoekt ook hij zijn heil op sociale media. En hij is het volledig eens met cd&v voorzitter Joachim Coens: “Vaccineer de jongeren eerst!” Ludo spreekt, wij noteren.  

NUUS: “Dag Ludo. Fijn je terug te mogen horen!”

Ludo: “Met graagte jongeman. Wat moet, moet nu eenmaal”.

NUUS; “Je bent dus een pleitbezorger om jongeren eerst te laten vaccineren? Omdat jongeren het moeilijk hebben mogen we aannemen?”

Ludo: “Moeilijk? Die verwende nesten weten niet wat moeilijk is! En net daarom moeten we de jongeren zo snel mogelijk vaccineren. Zodat ze leren hoe het echte leven smaakt. Bitter. En niet zoet als Oreo Of Honey Pops. Maar bitter! Als Orval!”

NUUS: “OK? Die hadden we niet zien komen?”

Ludo: “Natuurlijk niet! Je ziet dan ook zelf nog groen achter je oren. Vaccineer die jongeren eerst, zodat ze zo snel mogelijk weer aan het muilen kunnen slaan en een lief opdoen. Je moet eerst een lief hebben voor ze je kan laten zitten. Een stevige portie hartepijn zal ze alleen maar harder maken. Op die paar uitzonderingen na die met verlatingsangst blijven zitten natuurlijk. Maar een beetje verlies heb je nu eenmaal altijd, niet waar”.

NUUS: “Is dat opvoedkundig wel correct?”

Ludo: “Correct? Laat die klein krempers naar school gaan zodat ze kunnen afstuderen en gaan werken. Je moet eerst een job hebben voor ze je kunnen afdanken. Misschien zullen ze dan beseffen dat je met een dop geen iPhone 15 koopt. Bende profiteurs”.

NUUS: “Je bedoelt een iPhone 12. De iPhone 15 is pas voor binnen enkele jaren”.

Ludo: “7 jaar om precies te zijn. En zo lang duurt het tegenwoordig op een simpele “Bachelor in de reutemeteut” te halen. Z éven jaar! ”

NUUS: “En wij die even dachten dat je een acute vorm van filantropie had opgelopen?”

Ludo: “Ik ga niet verder dan mijn voordeur. De kans dat ik iets tropisch oploop is nul tot onbestaand”.

NUUS: “Filantropie? Liefde voor mensen?

Ludo:” Bestaat daar een vaccin tegen? Laat aanrukken die rotzooi! ”

Home