Gaatjesboorder(s) in bestelwagens aan het werk in de Zwalmstreek

In   Zwalm langs o.m.   Moldergem en andere straten   hebben dieven een bestelwagen open gemaakt. Ze maken wellicht jacht op machines en werktuigen waarvan de waarde snel oploopt. Op verschillende plaatsen zou dit zijn gelukt. De dief maakt een gaatje in de achterklep en kan zo de deuren openen. Er zouden meerdere gevallen zijn en ook in de Kromstraat in Horebeke was er dergelijk voorval.

Het is niet de eerste keer dat dieven de streek aandoen om bestelwagens open te breken. Onze bron zegt ons dat het wel dikwijls om Renault bestelwagens gaat waar men minutieus een gaatje inboort.

Enige tijd terug was er een verdachte die plaatsen ging bekijken waar een bestelwagen geparkeerd stond. Dit werd gemeld op sociale media. Vraag blijft of deze verdachte handeling te maken heeft met het voorval van voorbije nacht? Waakzaamheid is een must en laat geen waardevolle spullen achter in je bestelwagen als het kan.