©Sophie Richez - Politie Ninove

186 bestuurders hadden op 19 januari een zware voet

In het kader van het thema “Snelheid met onderschepping” controleerden de politiezone Ninove 1.739  voertuigen in de gemeenten  Ninove, Outer  en Neigem. In totaal werden  186  overtredingen vastgesteld.

Overtredingen

Ninove – Geraardsbergsesteenweg  
Gecontroleerde wagens: 708
Aantal overtredingen: 100 Pv’s opgesteld

Ninove – Kerkstraat
Gecontroleerde wagens: 64
Aantal overtredingen: 2 Pv’s opgesteld

Ninove – Aardeweg
Gecontroleerde wagens: 555
Aantal overtredingen: 24 Pv’s opgesteld

Ninove – Halseseteenweg
Gecontroleerde wagens: 412
Aantal overtredingen: 60 Pv’s opgesteld

Tijdens deze uitgeregende dag controleerden ze in totaal 1739 voertuigen op hun snelheid. 186 bestuurders reden sneller dan de toegestane snelheid. Dit is 10,69% van de gemeten voertuigen. 19 bestuurders werden onmiddellijk geïntercepteerd en onderworpen aan een grondige controle van de boorddocumenten + nazicht op het gebruik van alcohol en/of drugs tijdens het sturen.

Tijdens deze controles werd er nog bijkomend, 1 pv voor technische keuring, 1 waarschuwing (kentekenplaat) en 1 onmiddellijke inning voor het gebruik van het draagbaar telefoontoestel achter het stuur opgesteld.