Saturnus Michelbeke gaat toch verder doen in Liga A volgend seizoen

Nieuws over stopzetting was ingeslagen als een bom bij veel volleyballiefhebbers

Vorige week brachten we nog het nieuws dat Saturnus Michelbeke ging stoppen met te spelen op het hoogste niveau.

zie NUUS —   (Volleybalclub Saturnus Michelbeke  dames stopt na dit seizoen  op het hoogste niveau. — NUUS    

Vandaag horen we een nieuwe beslissing dat er gaat verder gewerkt worden op het hoogste niveau.

Het (gedeeltelijk) bejaard bestuur zag het vorige   week niet zitten om verder te doen en er waren structurele problemen. Dit nieuws moet binnen geslagen zijn als een bom bij de familie De Croo en er werd actie ondernomen.

We namen contact met ere-voorzitter Herman De Croo en die vertelde dat men   tot een valabele oplossing is gekomen om verder te doen.

Herman De Croo: ” Er waren grote problemen zoals het einde van de leasingscontracten van de auto’s, het spelen zonder publiek en inkomsten, de nieuwe reglementering van de terreinafmetingen, het bestuur enz….. We dienden dan ook dringend   een oplossing te zoeken en een toekomstig verhaal te brengen naar staf en speelsters naar volgend seizoen toe.

Met deze is dit gedaan en voor de meeste problemen zijn er oplossingen in de maak. Er komen meer bestuursleden, autoleasing ( onderhandelingen) zijn bezig en terreinafmetingen tellen alleen voor   Europese matchen. We konden dit levenswerk toch niet zomaar laten verloren gaan. Ik ben optimist en zie oplossingen voor volgend seizoen. De know how blijft in de ploeg zodat de huidige bestuursleden mee aan de kar gaan trekken volgend seizoen.”

Het wordt dus geen afgang voor een gemeente die de premier van Belgi ë in zijn bestuur heeft. Saturnus Michelbeke is niet dood en herrijst volgend seizoen in de Liga A.

Reactie van   Jean-Paul De Buysscher – -Voorzitter Volley Vlaanderen

“Dit is bijzonder aangenaam dit te mogen vernemen. Topvolleybal in de Vlaamse Ardennen blijft daarmee op de kaart.

Ik hoop van ganser harte dat de (interne) problemen van de baan geraken en wens niet liever dat deze ‘warme’ club  onze sport verder blijft uitdragen”.