Foto gemeente Melle

De eerste coronavaccins zijn vandaag toegediend in Melle!

Foto gemeente   Melle yvonne-mertens

Vandaag vond er een heugelijk moment plaats in Melle! De eerste coronavaccins werden geprikt in de woonzorgcentra Helianthus en Kanunnik Triest. In beide centra werd het Pfizer vaccin gebruikt, dat binnen 21 dagen opnieuw moet worden toegediend. De correcte volgorde voor zorg en gezondheid werd strikt toegepast: eerst kwamen de bewoners aan de beurt, dan de medewerkers, gevolgd door vrijwilligers en mantelzorgers om daarna over te gaan tot de eerstelijnszorgwerkers.

In het woonzorgcentrum Helianthus werden alle 67 bewoners inge ënt zowel uit het rusthuis als de assistentiewoningen. Alle 36 medewerkers en vrijwilligers kregen ook hun vaccin. In het woonzorgcentrum Kanunnik Triest werden vandaag in het totaal 300 dosissen toegediend. De kranige bewoonster van WZC Helianthus Lizette De Smet wordt binnenkort 100 jaar en is zichtbaar tevreden!

Foto gemeente Melle Lizette De Smet