De po ëzieweek: krijg de mooiste po ëzie in je mailbox en verras je buren met een gedicht op je raam


Geraardsbergen. De Po ëzieweek staat voor de deur. Van donderdag 28 januari tot en met woensdag 3 februari 2021 trakteren het lokaal bestuur van Geraardsbergen en de Kunstacademie iedereen op een dosis po ëzie.

Wat valt er zoal te beleven?
# Digitaal po ëziepakket
We sturen je zeven mooie, ontroerende, gekke, … gedichten per mail. Eentje voor iedere dag van de Po ëzieweek. En dit gratis en voor niets. Je hoeft enkel een mailtje te sturen naar info.bibliotheek@geraardsbergen.be (tot en met woensdag 27 januari, 16 uur). Op donderdag 28 januari kan je dan genieten van dit bijzondere, digitale po ëziepakket. Of je kan er natuurlijk eentje schenken aan iemand bijzonder.
Welke gedichten er in het pakket zitten blijft nog even geheim, maar het werk van Peter Holvoet-Hanssen en Delphine Lecompte is er alvast bij!

# Po ëzie met een streepje muziek
De studenten van de Kunstacademie dragen een aantal gedichten voor, begeleid op muziek. Tijdens de Po ëzieweek ontdek je elke dag een nieuw filmpje op de websites en socialemediakanalen van het lokaal bestuur van Geraardsbergen, de Cultuurraad, de bibliotheek en CC De Abdij.

Ook in de winkelstraten zullen de studenten te horen zijn.

# Po ëzie op wandel
Wist je dat er al heel wat moois te lezen valt langs de Steegjesroute? Niet alleen ontdek je de restanten van het middeleeuwse Geraardsbergen, je krijgt ook meteen heel wat mooie po ëzie cadeau.   Stap zeker het Toeristisch Infokantoor Visit Geraardsbergen op de Markt binnen en vraag naar de wandeling.

Hoe zorg je zelf voor wat po ëzie?
# Raampo ëzie
Zorg zelf voor po ëzie in je eigen straat. Plaats een dichtbundel achter het vensterraam, schrijf een versje met krijtstift op het raam, … Kortom: verras je buren en voorbijgangers met jouw favoriet stukje proza.

 

 

 

 

# Deel je talent

Ben je zelf een dichter? Aarzel dan niet om je eigen gedicht op of achter je raam te plaatsen maar bezorg het ook aan de Cultuurdienst (in een Word-document via

cultuur@geraardsbergen.be). Tijdens de Po ëzieweek loot de Cultuurraad elke dag 1 gedicht uit dat op zijn website wordt gedeeld.

 

Als we elkaar (en onszelf) willen verrassen, ontroeren, verblijden en raken, laat het dan vooral nu zijn!