©Sophie Richez - Dinsdagmarkt na de logistieke aanpassingen

De wekelijkse dinsdagsmarkt terug op de Graanmarkt en Centrumlaan

Nu de werken aan de Oude Kaaibrug afgelopen zijn zal de wekelijkse dinsdagmarkt vanaf dinsdag 26 januari terug op de Graanmarkt en Centrumlaan te vinden zijn. Zolang de horeca gesloten blijft kan er gebruik gemaakt worden van de openbare toiletten aan de Hospitaalkapel in de Burchtstraat en in het stadhuis aan de Centrumlaan.

Schepen voor lokale economie Alain Triest is blij dat de markt eindelijk terug op haar normale plaats kan doorgaan: “De herstelling van de brug (een bevoegdheid van Waterwegen en Zeekanaal) viel voor ons nogal op een ongelukkig moment. De coronamaatregelen hadden al een serieuze impact op de markt, de verhuis van een groot aantal kramen naar aanleiding van de werken maakte het zeker niet makkelijker. Ik ben dus blij dat de werken zijn afgerond en we terug kunnen naar een ‘normale markt’, weliswaar nog met de nodige coronamaatregelen.”

Nog tot en met 28 februari kan men trouwens gratis parkeren in de blauwe zones, waar normaal gezien een parkeerschijf nodig is.