Kantine op sportstadion in Bevegem maakt plaats voor vierde padelveld

Het college van burgemeester en schepenen heeft (eigenlijk aan zichzelf) de nodige omgevingsvergunning verleend voor het slopen van de kantine op het sportstadion ‘Jules Matthijs’ in Bevegem. Daarmee kan ook tegemoetgekomen worden aan de vraag van Tennisclub Zottegem voor een bijkomend padelveld.

Sinds de paasvakantie 2018 kan TC Zottegem op de tennisterreinen aan de Bevegemstraat beschikken over drie padelvelden van 10 bij 20 meter voor de beoefening van deze tennisvariante (padel is een mix van tennis en squash, gespeeld met twee tegen twee en volgens dezelfde puntentelling als bij tennis). Nadat de oorspronkelijke plannen om die padelvelden in te planten langs de straatkant ter hoogte van het scoutslokaal De Kim, op protest van de buurtbewoners en op het veto van de provinciale overheid waren gestuit, werd toen een andere locatie gevonden door een tennisveld af te graven aan de rechterkant van de toegangsweg naar de kantine op het sportstadion.

Dit gebouw annex aanpalende accommodatie (kleedkamers, berging, sanitaire ruimte) gaat nu zelf ook tegen de vlakte en op die plaats komt een vierde padelveld, qua vormgeving en materiaalgebruik en omheining helemaal uniform en in harmonie met de bestaande. Dit extra padelveld zal ook aangelegd worden in kunstgras op een waterdoorlatende cementgebonden chape met een fundering van gebroken steen- en betonpuin zodat al het oppervlaktewater op het terrein zelf kan infiltreren. Vier spots zullen indien nodig voor verlichting zorgen.

Tot slot voegen we hier nog aan toe dat, samen met het slopen van het ‘kantineblok, ook de tribune op het sportstadion zal afgebroken worden. Dit alles kadert binnen het masterplan voor de totale herstructurering van deze sportsite.

X