Lut De Block: Goedemorgen

Scharreleieren en Bubbelbabbels: Anekdotes, herinneringen, hilarische toestanden, naar waarheid, uit mijn leven

Gênante situaties

Goeiemorgen lezers,

Onlangs hoorde ik psychiater De Wachter spreken over een must in deze bijzondere tijden : ‘Verantwoord onnozel doen’. Ik heb het niet zo begrepen op zielendokters maar De Wachter, you’re my man!
Als je, zoals ik, ooit onverwachts bij je beste vriendin op bezoek gaat en daar geconfronteerd wordt met een psychiater in zijn onderbroek? Het was putje winter en een stuk in de namiddag. Hallo, koffievisite…
Ben ik sportief? Niet zo, ik ben geen teamspeler, ik houd van atletiek, lopen en springen (ik ben een Ram). Ik ben competitief, altijd de leiding nemen en sprinten als de beste. Dat het dik kan tegenvallen?
Op een herfstige zondagnamiddag, in het kot van de (gemengde) jeugdbeweging, kwam ik met het lumineuze idee te gaan lopen in Hettingebos.
Een rokje en gewone schoenen aan… we trokken een sprint, net op het moment dat ik de vriend die als eerste liep wou inhalen, de overwinning was in zicht, val ik als een blok voorover. De schuld van dat greppeltje. Ik heb dat rokje niet meer gedragen.

Gênante situaties…
Veneti ë, shoppen, één van de zussen trouwde en ik (ijdel) zocht een paar schoenen. Stapte een zaak binnen, paste de schoenen, mooi, speciaal, echt waar! Toen ik wou betalen realiseerde ik mij dat mijn cheques onder mijn kleed veilig bewaard zaten. In een volle winkel, Marilyn Monroe… heb een ander paar aangetrokken op de trouw.
Genoeg voor vandaag, moet nog wat materie overhouden, voor volgende …weken…?.

Eentje om af te sluiten
Had een schilderij gekocht, of gekregen, whatever. Net toen ik een nieuwe vriend had. Ik had geen boor, hij wel… Zoals dat gaat in het prille begin, je doet zo hard je best om de beste kant van jezelf te laten zien. Dus, hij met de boormachine paraat, ik met de stofzuiger op de juiste plaats. En boren maar! Het stof vloog in het rond, ik had de stofzuiger niet aangezet…
Later bleek, het was geen blijvertje…

Tot volgend weekend!