Buitenschoolse Kinderopvang De Speeldoos deze week gesloten, ook voor uitzonderingsgroepen


Geraardsbergen/Onkerzele. De Buitenschoolse Kinderopvang De Speeldoos sluit deze week (tot en met vrijdag 29 januari) de deuren nadat er enkele besmettingen bij kinderen zijn vastgesteld en alle begeleiders in quarantaine zijn geplaatst. Hierdoor is er ook geen mogelijkheid om kinderen op te vangen waarvan de ouders geen enkele andere opvangmogelijkheden hebben. Gisteren werd gecommuniceerd dat buitenschoolse activiteiten voor -13-jarigen afgelast zijn tot en met de krokusvakantie. Ook De Speeldoos moest hierdoor sluiten. Een uitzondering werd wel gemaakt voor volgende kinderen:

  • kinderen van ouders in essenti ële beroepen die niet aan thuiswerk kunnen doen
  • kinderen uit kwetsbare gezinnen

De Speeldoos zal echter de deuren voor iedereen dichthouden tot en met eind deze week. Enkele kinderen die in De Speeldoos werden opgevangen, zijn besmet met corona. Zij werden in quarantaine geplaatst. Ook voor de begeleiders van De Speeldoos is dat het geval. De opvang kan hierdoor onmogelijk open blijven.

Vanaf maandag 1 februari 2021 zullen (enkel) bovenstaande uitzonderingsgroepen opnieuw terecht kunnen in De Speeldoos.