ACW doet mee aan boomplantactie

Oosterzele is 121 bomen rijker

ACW Oosterzele deed mee aan de boomplantactie van VDK bank die de handen in elkaar sloeg met het ACW, departement Beweging.net van Gent. Op zaterdag 23 januari jl. kwamen geïnteresseerden – die vooraf hadden ingeschreven  een pruimenboompje, een appelboompje of een krentenboompje afhalen op het Marktplein in Scheldewindeke. Er werden globaal 121 bomen uitgereikt: 37 pruimenbomen,   47 appelbomen en 37 krentenbomen. Er was ook een boom bij voor de gemeente. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle)

ACW Oosterzele was ook dit keer de boomplantactie heel genegen. Het is al de derde actie. In 2017 startte de eerste actie ‘Airebezen’,   die de vervuiling van de lucht controleerde in de blaadjes van de plantjes, en in 2019 volgde de tweede actie met ‘Tourn ée Pedale, die focuste om enkele maanden meer de fiets te nemen en bewust de auto aan de kant te laten, als het kon. ACW Oosterzele was dit keer blij met het mooi succes van de boomplantactie. Bomen maken de gemeente mooier, gezonder, groener. Ze zijn de longen van onze planeet. Daar moeten we meer dan ooit zorg voor dragen. Hoe meer bomen, hoe meer zuurstof voor een daadkrachtig klimaatbeleid. ACW Oosterzele hoopt dat iedereen die een groot hart toonde voor de boomplantactie veel plezier mag beleven aan zijn nieuwe boom. Men kreeg ook nog richtlijnen om een boom volgens de regels van de kunst te planten.   Reporter 17