Vaccinatiecentrum voor inwoners Zottegem, Brakel en Oosterzele klaar!

Het vaccinatiecentrum aan de Bevegemse Vijvers in Zottegem is zo goed als klaar. Inwoners van Zottegem, Brakel en Oosterzele zullen er terecht kunnen.

Zottegem, Brakel en Oosterzele maken net zoals Herzele, Lierde en Sint-Lievens-Houtem deel uit van  Eerstelijnszone (ELZ) Panacea. De inwoners van Herzele, Lierde en Sint-Lievens-Houtem kunnen terecht in Herzele, in het WZC Oud Ter Leen.

“De fuifzaal op de sportsite van de Bevegemse Vijvers in Zottegem heeft vier vaccinatielijnen, elk met een capaciteit van 20 tot 25 inentingen per uur”, aldus burgemeesters Jenne De Potter (Zottegem), Stefaan Devleeschouwer (Brakel) en Johan Van Durme (Oosterzele). ” De grote voorbereidingen zijn rond en alle benodigde infrastructuur is voorzien. Vanaf deze week start een zogenaamde ‘dry-run’, een testperiode om een probleemloze werking te verzekeren. lle inwoners krijgen in de loop van de komende weken een brief in de bus over het verloop van het vaccinatieproces. Volgens het scenario dat nu op tafel ligt, zal er in de beginfase iedere dag van de week gevaccineerd worden van 16 tot 20 uur. Hoe meer vaccins er beschikbaar zijn, hoe ruimer de openingstijden.”

“Er zijn aparte in- en uitgangen voor een vlotte doorstroom en de locatie is volledig voorzien op een maximale toegankelijkheid van burgers die minder mobiel zijn”, zegt burgemeester van Zottegem Jenne De Potter (CD&V). “Er werd een container geplaatst aan de achterkant van de fuifzaal die dienst zal doen als wachtruimte. Bij de inrichting werd ook rekening gehouden met privacy en voldoende afstand in alle ruimtes. Ook voor de medewerkers die er de komende maanden aan het werk zullen zijn, is een aparte ruimte voorzien. Er is ook ruimschoots parking voor zowel bezoekers als medewerkers. De geplande sportkampen en andere activiteiten kunnen trouwens doorgaan zoals gepland.”

 

X