Meerdere gevallen van ‘WhatsApp’-fraude in onze regio

Oplichting via sms of sociale media is niet nieuw, maar tegenwoordig gaat men wel heel creatief te werk. Zo getuigen twee lezers uit Zottegem aan NUUS.

De berichten worden via WhatsApp verstuurd en men doet zich voor als een familielid (zoon, dochter) die in de problemen zit. Meestal is hun smartphone stuk en hebben ze dringend geld nodig. Als de ontvanger vragen stelt dan wordt men zelfs gebeld. Men krijgt dan wat gekraak te horen met hoogstens   het woord ‘Hallo’. Even later volgt het bericht dat de verbinding heel slecht is en dat men dringend geld nodig heeft. De gevraagde sommen bedragen een paar duizend euro en dienen snel overgeschreven te worden. In de nationale pers vernamen we onlangs dat gedupeerden op deze manier reeds duizenden euro’s verloren hebben.

Aangezien we de melding krijgen van onze lezers dat in onze streek dit soort berichten als maar meer opduiken, vonden wij het nodige om op deze manier jullie nog eens te waarschuwen voor deze praktijken.  

Screenshots van de berichten die de voornoemde lezers kregen: