Meer mensen bliezen dit jaar positief


Geraardsbergen. De BOB-campagne van de politie Geraardsbergen/Lierde liep van 11 december tot 25 januari. Het was geen BOB-campagne zoals andere jaren… Corona zorgde er immers voor dat er minder ademtesten konden afgenomen worden. Toch werden onze alcoholcontroles niet stilgelegd. Integendeel… tijdens de duur van de Winter BOB werden 591 bestuurders aan een test onderworpen. 565 chauffeurs bliezen negatief, 95,6% van het totaal aantal. Slechts 3% hadden een positieve ademtest (3%). Acht mensen bliezen alert, goed voor 1,4%.   In vergelijking met de winter BOB campagne van vorig jaar (aantal positieve testen toen 2,79%) betekent dit helaas een stijging van 1.61%.

Het einde van Winter BOB betekent uiteraard niet dat er geen alcoholcontroles meer zullen gebeuren. Ook in de toekomst zullen er gerichte controles worden uitgevoerd om zo de pakkans van hardleerse bestuurders – die onder invloed van alcohol achter het stuur kruipen – te verhogen!