Opmerkelijke muurschildering verrijkt Grote Routepad Vlaamse Ardennen

De GR-routes zijn langeafstandsroutes voor wandelaars, die dwars door ons land en door heel Europa lopen. Daarnaast zijn er ook streeklussen, zoals de streek-GR Vlaamse Ardennen. Om die mooie route in de kijker te zetten en om wandelaars wat leuke extra's te bieden, werkt de dienst cultuur samen met vrijwilligers aan het project GvR Vlaamse Ardennen.

70-jarige eik verdwenen uit het landschap in Zwalm – mysterie opgelost

Een lezer meldde ons dat er in de Meilegemstraat – Lindestraat een 70-jarige eik verdwenen is. De boom werd donderdag ll. afgezaagd.

Bij nader toezien zou de boom inwendig ziek zijn geweest. Dit vertelt Zwalms schepen voor milieu Francia Neirinck.

“We gaan geen boom rooien vooraleer we een advies op papier krijgen. In deze kwestie bleek de boom inwendig aantastingsverschijnselen te hebben zodat hij een gevaar vormde. Door dit advies konden we niet anders dan de boom te laten rooien. Uiteraard wordt er bekeken om een nieuwe boom te planten op de plaats   waar deze eik verdween.”

Foto streetview hier stond de boom

Foto recente foto waar de boom werd afgezaagd.

 

X