Expo Alnetum tot en met 21 februari in de Apolloniakerk in Elst

Tot en met 21 februari loopt in de Sint-Apolloniakerk van Elst de kunsttentoonstelling Alnetum met als exposant Hans Claus uit Maarkedal. Deze kunstenaar is al jaren actief als schrijver, dichter, schilder, beeldhouwer en fotograaf maar zijn   dagdagelijkse   job is gevangenisdirecteur van Oudenaarde.

Hans zit beroepsmatig heel dicht op de maatschappelijke breuklijnen. Hans Claus: ” Ik zag de dingen veranderen. In de jaren ’70 nog opgeleid met de waarden van vrede, vertrouwen en welzijn, deed het mij zeer om getuige te moeten zijn van nieuwe verharding. In de gevangenis voelt men dat voor het elders voelbaar wordt.”

Deze expo toont beelden van mensen die gefouilleerd en opgepakt worden. Ze toont beelden van autoritaire leiders die door onze gelatenheid aan de macht kunnen geraken.

In beelden maken   kan Hans Claus tot zichzelf komen. “Ik ben half jurist en half kunstenaar. Ik strijd om het behoud van waarden waarvan ik weet dat ze kostbaar zijn.”

Deze expo is coronaproof   toegankelijk tijdens de week elke dag van 13u tot 17u. Tijdens de weekends is de kerk open op zaterdag en zondag telkens van 10u tot 17u. Naast deze expo zijn er in deze kerk nog heel wat werken aanwezig van wijlen pastoor Georges Herregods en Pat De Vijlder. Deze kerk is als het ware   een kunstgalerij op zich. Brakels schepen voor cultuur Marijn Devalck kwam deze ochtend een kijkje nemen.

Voor meer info: www.alnetum.be

Foto sfeerbeelden van de expo in de Apolloniakerk in Elst. foto’s BB