Premier en minister planten bomen in Brakel

Langs de Broekweg in Brakel had vandaag een bosplantactie plaats. Het ging om de actie ‘Forest in one day’ die wordt georganiseerd door Luminus en het Jane Goodall Institute Belgium. Met bomen wil men de CO2-voetafdruk helpen verminderen. De familie Coussement- Pollet stelde een perceel grond ter beschikking zodat er bomen konden worden aangeplant in het unieke kader met sneeuw.

Het waren speciale gasten die de bomen kwamen planten waaronder premier Alexander De Croo en minister voor energie Tinne Van Der Straeten. Bossen zijn een verrijking voor ons leven vertelde premier Alexander De Croo.  Belgi ë heeft met deze regering eindelijk een duidelijke keuze gemaakt om volledig in te zetten op de energietransitie naar 100 procent groene, hernieuwbare energie”, zegt federaal minister van Energie Tinne Van Der Straeten (Groen).