Keermuur aan de vijver van de Abdijsite dreigt om te vallen


Geraardsbergen. De keermuur aan de vijver van de Abdijsite helt gevaarlijke over en dreigt om te vallen. We vroegen schepen Martine Duwyn (Open Vld) om uitleg, maar kregen tot nu toe nog geen reactie. Het wandelpad langs de vijver is voor alle verkeer afgesloten, ook voor voetgangers. Schepen Martine Duwyn had op de gemeenteraad van november 2020 beloofd dat de werken op de abdijsite tegen ten laatste april 2021 klaar zouden zijn. ‘Maar gezien de staat waar het park zich in bevindt, worden daar vraagtekens bijgeplaatst’, merkt Stephan Bourlau (Het Alternatief) op.

De keermuur van de vijver van de Abdijsite helt gevaarlijk over en dreigt om te vallen. De situatie is zo prangend dat spankabels zijn aangebracht om de keermuur tegen te houden. We vroegen Schepen Martine Duwyn om een verklaring, maar ze gaf niet thuis. Ook vroegen we ons af wat de impact op de duur van de werken en op het budget zal zijn. Reageert schepen Duwyn vooralsnog, dan geven we haar reactie zeker mee.

Gemeenteraadslid Stephan Bourlau (Het Alternatief) vraagt zich af hoe zoiets kan voorvallen: ‘Heeft het te maken met de grote regenval van de afgelopen weken in combinatie met de zware graafmachines die over het trac é rijden?’ Stephan Bourlau vraagt zich wat de impact op de duur van de werken en op het budget zal zijn. ‘Een grondig herstel van deze keermuur is belangrijk voor de veiligheid van de bezoekers’, geeft raadslid Bourlau nog mee. ‘Bovendien ga ik me eens informeren over de historische waarde van deze muur’, merkt de voorman van het Alternatief op.

Tijdens de gemeenteraad op dinsdag 10 november informeerde raadslid St éphan Bourlau (Het Altrnatief) naar de voortgang en de kostprijs van de werken in het Abdijpark. Het einde van werken worden volgens schepen Martine Duwyn voorzien in maart of april 2021. De totale kost van het project wordt geschat op €1,5 miljoen.

Julien Borremans