Opmerkelijke muurschildering verrijkt Grote Routepad Vlaamse Ardennen

De GR-routes zijn langeafstandsroutes voor wandelaars, die dwars door ons land en door heel Europa lopen. Daarnaast zijn er ook streeklussen, zoals de streek-GR Vlaamse Ardennen. Om die mooie route in de kijker te zetten en om wandelaars wat leuke extra's te bieden, werkt de dienst cultuur samen met vrijwilligers aan het project GvR Vlaamse Ardennen.

Gratis wifi op Haaltertse dorpspleinen

Vanaf nu kan iedereen gebruikmaken van gratis wifi in Haaltert. Dankzij het project WiFi4EU van de Europese Unie, zal het mogelijk zijn om op bepaalde pleinen je smartphone te verbinden met de gratis wifi-hotspots.  

Er is nu in elk dorpscentrum van Haaltert gratis wifi beschikbaar. Het zijn centrale locaties waar buiten coronatijden evenementen plaatsvinden. Je kan je smartphone verbinden met het beschikbare netwerk ‘WiFi4EU’ op deze plaatsen:

  • Haaltert: Sint-Goriksplein, Warandepleintje voor de bib (Achterstraat 2), Terjodendries
  • Denderhoutem: voor de kerk (Dorp 104), Benedendorp, Pastorijplein (Nieuwstraat)
  • Kerksken: voor de kerk (Kerkskenhoek 1)
  • Heldergem: voor de kerk (Heldergemstraat 162), Oud Dorp

Lokaal bestuur Haaltert realiseerde de wifi-hotspots met steun van het WiFi4EU-project van de Europese Unie. Het project wil burgers en bezoekers in de hele EU gratis toegang verlenen tot wifi-hotspots.

Burgemeester Veerle Baeyens: “Dit was een belangrijk punt uit het meerjarenplan dat nu gerealiseerd is. Niet iedereen heeft zomaar 4G op zijn smartphone. Deze gratis internetverbinding is een meerwaarde voor wandelaars of fietsers die onderweg even uitrusten op een bankje en zeker ook tijdens evenementen op de pleinen wanneer dat weer toegelaten is. Het brengt een extra dynamiek voor de dorpscentra met zich mee.”

Naast de gratis wifi-hotspots op de pleinen, is er ook nog steeds de gratis wifi in de gemeentelijke gebouwen. Je kiest het netwerk ‘Haaltert bezoekers’   en je bent verbonden.

X