Ronde voor wielertoeristen uitgesteld tot 18 september

Sinds 1999 kunnen wielertoeristen en mountainbikers daags voor de echte wielerklassieker Ronde van Vlaanderen ook ‘hun’ ronde rijden. Verleden jaar echter kon ingevolge de coronapandemie deze populaire fietstocht (met in 2009 een recordaantal van 19.000 deelnemers uit 30 verschillende landen) niet doorgaan en ook nu weer steekt de coronacrisis stokken in de wielen van de organisatoren die zopas beslist hebben ‘We Ride Flanders’, de Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen dus, uit te stellen en te verplaatsen naar zaterdag 18 september.

De evolutie van de coronacrisis dwingt hen tot de realistische vaststelling dat het onmogelijk is om nu reeds begin april 16.000 deelnemers aan de start te mogen verwelkomen en dit event coronaveilig te organiseren. Wielertoeristen die ingeschreven hebben voor deelname aan de cyclo-Ronde van Vlaanderen op de oorspronkelijk voorziene datum van 3 april e.k., kunnen nu via een persoonlijke mail vanwege de organisatie een keuze maken en hun deelname (her)bevestigen voor de fietstocht op 18 september of voor de editie in april volgend jaar. Voor de rit op 18 september zijn nieuwe inschrijvingen vooralsnog niet mogelijk. In geval het event ook op die datum niet zou kunnen plaatsvinden, worden de inschrijvingen overgezet naar april 2022.

X