Bruegheliaanse winterlandschappen in Oosterzele

Fotografie op zijn best

ingezonden foto caus

Na het schitterende luchtbeeld van Andy Caus van het authentieke Gijzenzele, willen we u ook de pareltjes van onze NUUS — fotograaf Danny De Lobelle niet onthouden. Zijn meesterlijk gemaakte luchtbeelden doen ons denken aan de winterlandschappen van Bruegel. Hij kiekte deze knappe foto’s in deelgemeenten Oosterzele en Balegem. (Reporter 17, foto’s DDL)

Met de foto’s van Danny De Lobelle kun je   – nu het aan het dooien is — nog eens nagenieten van de sneeuwlandschappen van het voorbije ijskoude- maar toch ook romantisch winterweer. Een blijvende herinnering aan de tweede week van februari 2021. Het leek vorige week een beetje op een ouderwetse winter, die vooral onze senioren nog goed gekend hebben. Denk maar eens aan de winter van 1963, het was de koudste van de twintigste eeuw. Op de meeste plaatsen vroor het bijna 3 maanden achtereen elke dag.   Winterlandschappen waren heel lang een zeer populair onderwerp in de schilderkunst, maar ook in de fotografie. Niet ieder landschap leent zich voor een mooi ‘winteruitzicht’. Je moet daar een neus voor hebben, zoals onze fotograaf Danny. Zijn goede composities tillen zijn foto’s op. In zijn winterlandschapsfoto’s is alles versterkt als het ware, er is een goede balans. Zo te zien zijn er in de fusiegemeente Oosterzele prachtige shots van een winters landschap vast te leggen. Het landelijk Oosterzele krijgt iets magisch wanneer het onder de sneeuw ligt.
Oosterzelenaars, wat zijn we ‘chansards’! We wonen in een gemeente waar je nog de broodnodige zuurstof kan opslaan voor lichaam en geest. De fusiegemeente Oosterzele staat voor landelijke pracht, molens, kapelletjes, weidse kouters, versnipperde bosjes, mooie vergezichten, beekjes, eeuwenoud erfgoed, Balegemse natuursteen, glooiende landschappen, fiets- en wandelroutes, eeuwenoude kerken, wisselend reli ëf, volkse caf és, gezellige restaurants en bistro’s, streekproducten, schilderachtige plekjes. Bruegel had evengoed in Oosterzele zijn (winter)landschappen kunnen schilderen.     Reporter 17