Morgen live te volgen: misviering Aswoensdag + drie momenten voor asoplegging

Publieke eucharistievieringen   mogen nog steeds niet doorgaan, maar het Dekenaat Zottegem zorgt morgen voor een livestream van de Aswoensdag viering vanuit de kapel van het dekenale centrum op de Zavel in Zottegem.

Deken Hans bezorgde ons naar goede gewoonte de misteksten zodat je de viering gemakkelijk van thuis kan volgen:

misteksten Aswoensdag

Volg de livestream via deze link.

Op vraag van de bisschoppen zal het dekenaat Zottegem ook de mogelijkheid bieden om de asoplegging persoonlijk en coronaproof te beleven

Er zijn drie plaatsen en momenten voorzien op Aswoensdag 17 februari (vandaag):

  • Kerk Sint-Maria-Oudenhove: van 9u tot 11u30.
  • Dekenale kerk, Markt Zottegem: 15u-17u
  • Kerk Velzeke: 18u-19u30.

“U hoeft niet bij het beginuur aanwezig te zijn. U kan aankomen wanneer het u past. Mondmasker is uiteraard verplicht. Bedoeling is om zoveel mogelijk te spreiden. Er mogen immers telkens maar 15 mensen aanwezig zijn in de kerk. Een steward zal u verwelkomen en u kunt een gebedsblaadje nemen. Er zal live orgelspel zijn, heel de tijd, en vastenliederen worden door een cantor gezongen. Individueel of met uw partner of met het gezin kunt u zich biddend voorbereiden met het aangereikte gebedsmoment. Dan kunt u naar de priester gaan, die de as op het hoofd strooit. Daarna kan u met het gebedsblaadje biddend afsluiten en dan de kerk verlaten. Welkom in één van deze drie kerken op deze Aswoensdag.”