GENT/GAVERE – Bestelwagen pakjesdienst gestolen – verdachte na achtervolging gevat

Achtervolging tot in Gavere

Gisterennamiddag omstreeks 15u25 kreeg de politie van Gent een oproep van een medewerker van een onderaannemer van B-Post dat de witte bestelwagen waarmee hij pakjes rondvoerde gestolen was op het Rerum Novarumplein in Gent. Een onbekende was er met de bestelwagen vandoor gegaan.

Dankzij het Track & Trace-systeem kon de bestelwagen gelokaliseerd en gevolgd worden. Het gestolen voertuig reed eerst via de E17 richting Destelbergen en keerde dan terug richting Merelbeke waar het de E40 opreed richting kust. Aan de verkeerswisselaar nam de bestuurder de E17 richting Kortrijk.

Er ontstond een achtervolging waarbij meerdere politievoertuigen betrokken waren. De achtervolging ging verder via de E17 waar het bestuurder de afrit De Pinte nam, en vervolgens via de N60 richting Oudenaarde.

De bestuurder van de gestolen bestelwagen vertoonde tijdens zijn vlucht uiterst verkeersonveilig gedrag waarbij oa werkmannen, fietsers en tegenkomend verkeer ternauwernood een aanrijding konden vermijden. Hij werd door de politie meermaals aangemaand om te stoppen, doch negeerde de bevelen. Tijdens de achtervolging beging de bestuurder meerdere verkeersinbreuken.

De bestelwagen kon uiteindelijk door de politie van PZ Schelde-Leie klemgereden worden in de Molenstraat in Gavere.

De bestuurder, een 39-jarige man met de Iraanse nationaliteit met verblijfplaats in Gent, werd gearresteerd.

De verdachte wordt deze namiddag op vordering van het parket voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Gent. Het parket vraagt zijn aanhouding.

Het gaat om dezelfde persoon die op 23 maart vorig jaar een bestelwagen van een Gentse restaurant stal. De man werd hiervoor op 23 april 2020 veroordeeld door de correctionele rechtbank in Gent.