Geraardsbergen vraagt op zondag een alternatief voor het treinloket


Geraardsbergen. Vanaf 1 maart past de NMBS haar dienstverlening aan in verschillende stations. In Geraardsbergen zal het stationsloket voortaan op zondag gesloten zijn. Niet iedereen is echter vertrouwd met de digitale mogelijkheden om een ticket te kopen. Het lokaal bestuur van Geraardsbergen vraagt daarom aan de NMBS om een fysiek alternatief te voorzien waar mensen terechtkunnen op zondag.

De NMBS sluit vanaf 1 maart het loket in Geraardsbergen op zondag omdat er te weinig volk zou langskomen. Op zondag is er een niet-actieve tijd aan het loket van 76%.
De wachtzaal in het station zal wel openblijven, en dit tussen dezelfde tijdstippen als vandaag het geval is.

Veel mensen werken nu al via de website, de app of de automaat in het station om bv. een ticket te kopen of een abonnement te verlengen.   Dit is echter niet voor iedereen een makkelijk alternatief. Er dient voldoende aandacht te zijn  voor zij die minder vertrouwd zijn met digitale dienstverlening en dus een woordje uitleg nodig hebben.

Schepen van mobiliteit Fernand Van Trimpont: “We vragen aan de NMBS om de mogelijkheden te onderzoeken om op zondag een fysiek verkooppunt in een voor publiek toegankelijke ruimte te voorzien waar inwoners terechtkunnen voor de aankoop van een ticket. Dit hoeft daarom niet in het stationsgebouw zelf te zijn. Er zijn voldoende plaatsen in onze stad die ook op zondag voor het publiek toegankelijk zijn, gaande van openbare diensten tot horecazaken. Op die manier kan er misschien wel een menselijk alternatief voor het digitale blijven bestaan.”

Het lokaal bestuur is ook vragende partij dat de NMBS infosessies organiseert over het gebruik van de digitale mogelijkheden voor verenigingen in Geraardsbergen die dit wensen.

X