Gemeente Brakel schenkt voederbakjes voor vogels aan senioren

Het gemeentebestuur van Brakel kocht 100 voederbakjes aan na hun oproep enkele weken geleden. Die oproep deed het om de vereenzaming bij senioren tegen te gaan. De senioren, allemaal 55-plusser, kunnen de komende dagen hun doorzichtig voederbakje op afspraak komen ophalen in het gemeentehuis.

 

“De vereenzaming bij senioren neemt toe naar aanleiding van de covid-19 maatregelen”, aldus seniorenschepen Marleen Gyselinck. “Om het wat draaglijker te maken voor onze kwetsbare groepen, heeft de seniorenradviesraad van Brakel een oproep gedaan om zich in te schrijven voor een doorzichtig voederbakje die aan het venster bevestigd kan worden.” Die oproep werd enthousiast beantwoord. In totaal schreven een 100-tal Brakelse senioren zich in.

Deze 55-plussers kunnen de komende weken hun voederbakje afhalen in het gemeentehuis mits afspraak. Op die manier verloopt alles volgens de huidige coronamaatregelen.

 

Doorzichtige voederbakjes

De seniorenadviesraad koos specifiek voor doorzichtige voederbakjes. De doorzichtige voederbakjes kunnen met zuignappen bevestigd worden aan het venster. Op die manier kunnen de senioren de vogels van binnen uit observeren. “Dat maakt het gezelliger in de tuin van onze senioren. Ze mogen dan wel niet veel bezoek meer ontvangen, in hun tuin zullen de vogels graag langskomen.”, besluit schepen Marleen Gyselinck.

 

X