Groene Pluim naar alle zorgmedewerkers van Zottegem!

Groen Zottegem heeft haar Groene Pluim uitgereikt aan alle zorgmedewerkers van Zottegem.

In 2021 dus geen traditionele Groene Pluim-verkiezing waarbij eerst kan gestemd worden op een reeks kandidaten gevolgd door een   uitreiking met receptie. Als blijk van erkenning en waardering zet de oppositiepartij wel het zorgpersoneel in de spotlights.

“De zorg voor mensen is hun job maar krijgt in de huidige omstandigheden een heel bijzondere dimensie”, klinkt het bij Andreas Baele, die Groen Zottegem vertegenwoordigt in de Zottegemse Klimaatraad. “We willen deze helden, gewone mensen die zich inzetten voor anderen, in de bloemetjes zetten en hen danken voor hun inzet. Als bedanking bieden we hen een gratis boom of struik aan. Alle zorginstellingen in Zottegem krijgen de komende dagen een brief met de vraag voor hun medewerkers om een boom of struik te kiezen. Het zelfstandige zorgpersoneel hopen we maximaal via pers en sociale media te bereiken. De inzet van de vele zorgmedewerkers, verpleegkundigen, artsen, … het voorbije jaar was enorm en het is mede dankzij hen dat we deze crisis zullen doorstaan. Daarvoor kunnen we hen niet genoeg bedanken. Met deze Groene Pluim willen we dan ook onze appreciatie tonen. Het is ook meegenomen dat we zo een bijdrage leveren aan de vergroening van onze stad. Bomen en struiken zorgen voor natuur, extra zuurstof, een betere gezondheid en het mentale welzijn, aldus Groen. Net zoals de inzet van de zorg, is natuur en groen belangrijk voor de toekomst van ons en die van onze kinderen en kleinkinderen. Begin maart zal het groene kleinood coronaproof geleverd of opgehaald kunnen worden op enkele vaste data en locaties.”

Meer info en het formulier om uw keuze door te geven vindt u op : https://www.groenzottegem.be/groene_pluim_2021

X