‘Denderend wonen’, een gloednieuw magazine van SHM Denderstreek

In de kijker: sociaal wonen in Geraardsbergen


Geraardsbergen. Voortaan vinden de bewoners van de sociale huisvestingsmaatschappij Denderstreek vier keer per jaar het bewonersmagazine “Denderend Wonen” in hun (digitale) brievenbus. Met dit magazine willen we onze huurders en kopers kennis laten maken met elkaar, met hun buurt, hun woonomgeving en met SHM Denderstreek. We informeren hen over sociaal wonen, over de diverse aspecten die daar komen bij kijken, over de buurten, hun gemeente of stad. We geven tips en nuttige weetjes.

In de kijker staat het sociaal wonen in Geraardsbergen. Er staat ook een interview in met bekende Vlaming Walter Grootaers, bekend als leedzanger van de rockband De Kreuners. Grootaers: ‘Ik ben erg fier dat ik een sociale woonwijk ben opgegroeid.’

SHM Denderstreek bouwde de afgelopen jaren heel wat woningen en appartementen in Geraardsbergen. dit is een noodzaak, want het tekort aan betaalbare huur- en koopwoningen is er groot. ‘Dat gezinnen met kinderen tot 6 jaar moeten wachten om kwaliteitsvol en betaalbaar te gaan wonen, het maakt je triest! En helaas worden de wacht- lijsten jaar na jaar langer. In Geraardsbergen hebben zich de voorbije jaren meer dan 1400 mensen ingeschreven. En nee, dan gaat het niet over de grote gezinnen zoals vroeger vaak het geval was maar wel over gezinnen met twee kinderen en eenoudergezinnen. De meerderheid van de kandidaathuurders in Geraardsbergen zijn zelfs vooral alleenstaanden. Daarom is de mix van woningen en appartementen dan ook weldoordacht.’

In de Penitentenstraat wordt momenteel gewerkt aan een project met appartementen, een mix van huren en kopen. In Goeferdinge en Schendelbeke werden twee nieuwe sociale wijken ingepland. Voor wie meer info wenst: www.shm-denderstreek.be.

Er staan ook leuke tips in over hoe je een boiler moet onderhouden. Vergeet niet jouw dakgoot uit te kuisen. O ja, er staat ook een recept voor preisoep in.

Julien Borremans