Ludo: Let op voor senioren!!

Ludo heeft geen internet. Voor de lockdown kreeg hij zijn levenswijsheden en kromme opvattingen nog verkocht aan de toog van oa Caf é Sport. Uit bittere noodzaak neemt Ludo nu ook toevlucht tot sociale media. Ludo praat. Wij noteren en posten.

Nuus: “Dag, Ludo. Senioren? Je hebt het over de risico’s betreffende Corona, neem ik aan?”

Ludo: “Ook, jongeman. Maar er is meer! En het is geen fraai beeld!”

Nuus: “Verklaar u nader, O orakel van Overboelare!”

Ludo: “Grapjas er maar op los, mijn mentaal minderjarige vriend. Je zal binnenkort minder lachen als je broek van je gat gereden wordt”.

Nuus: “???”

Ludo: “Simpel. Nu die krasse knarren allemaal gevaccineerd zijn zullen die massaal hun voorraad bruin zeep, Blanc Nuclear en blauwshampoo willen aanvullen. Dienst wegen en verkeer waarschuwt nu al voor enkele “zwarte zondagen” op de weg. Of zilvergrijze, ‘t is maar hoe je het bekijkt natuurlijk”.

Nuus: “Maakten die voor Corona ook al geen gebruik van onze Vlaamse wegen?”

Ludo: “Absoluut. Maar nu dus massaal, en masse én gelijktijdig. Neem daarbij dat de meesten onder hen nog uit een eeuw stammen waar voorrang afgedwongen werd en je weet het wel. De jeugd van tegenwoordig wordt hoffelijkheid in het verkeer ingelepeld. Deze oud-strijders hebben leren rijden met Opel Records, Vauxhalls en, godbetert, tractors. Dit wordt een bloedbad”.

“Neem daarbij dat het merendeel van de mannelijk helft senioren nu reeds een klein jaar zijn zaad opspaart en je krijgt een losgeslagen bevolkingsgroep die gevaarlijker is dan een groep 14-jarige jongeren die, al dan niet met toestemming, wiet liggen smoren in het tweede verblijf van de ouders. Er wordt voor het eerst in lange tijd weer stapvoets verkeer verwacht in de Rue d’Aarschot en, meer lokaal ook, hier in de Vredestraat. Opletten geblazen, zou ik zeggen”.

 

Nuus: “Ik ga ervan uit dat dit na enige tijd zal normaliseren?”

Ludo: “Ik zou daar maar niet te veel op rekenen! Eens een hond bloed geproefd heeft, maak je hem beter af. Ik vrees dan ook dat deze piraten van het middenvak, op korte termijn, volledige dominantie zullen afdwingen op de openbare weg. Ik zou er maar rekening mee houden de komende maanden tegen 30 km/u naar Gent, Brussel of Onkerzele te moeten tuffen. We staan voor een tijdperk van nooit geziene anarchie op de openbare weg waar hardrijders met geleasede Bmw’s klein brood tegen zijn”.

Nuus: “Ooit betert dit? Neen?”

Ludo: “Neen en nog eens driewerf neen. Het is namelijk statistisch bewezen dat er voor elke verdwijnende oudere drie bijkomen. Een exponenti ële curve dus. Razen op de ring zal er niet meer inzitten de komende decennia”.

Nuus: “We gaan bange tijden tegemoet?”

Ludo: “En een “pandemie” zonder voorgaande, die we zullen moeten ondergaan. De enige oplossingen is een abonnement voor de trein. Nu dat enkel nog online verkrijgbaar is, zijn de treinen quasi senioren vrij. Of hoe de NMBS voor de eerste keer in haar geschiedenis een constructieve beslissing neemt”.

Nuus: “Het kan verkeren. Merci, Ludo”.

 

 

 

X