N-VA bezorgd over veilig verloop massale vaccinatie in de Veldmuis


Geraardsbergen. Op de gemeenteraad van dinsdag 23 februari lichtte burgemeester Guido De Padt (Open vld) de stand van zaken toe over de coronacrisis en hoe de massale vaccinatie in Geraardsbergen zal verlopen.   N-VA Geraardsbergen uitte – bij monde van haar fractievoorzitter Ilse Roggeman – haar bezorgdheid over het veilige verloop van de massale vaccinatie van de inwoners van Geraardsbergen.

 Raadslid Roggeman stelde vragen over hoe de organisatie van het vaccinatiecentrum zal verlopen en hoe de veiligheid in en rond het vaccinatiecentrum wordt gegarandeerd. Ook in het kader van mogelijke acties van antivaxers vroeg ze zich af of er een vorm van bewaking is zodat alles optimaal kan verlopen inzake onder andere bewaring van de vaccins.

 De burgemeester gaf geen duidelijk antwoord op de bezorgdheden van Ilse Roggeman. ‘Alles is in functie van wat is voorgeschreven in het draaiboek is ter beschikking gesteld door de Vlaamse overheid’, aldus Guido De Padt, ‘Er is voldoende toezicht voorzien.’ Concrete antwoorden op de manier van organisatie en niveau van beveiliging werden dus niet gegeven. ‘Volgens de burgemeester mogen we erop rekenen dat alles in veiligheid zal verlopen’, aldus Ilse Roggeman. ‘We zijn als Geraardsbergenaar in elk geval in volle verwachting van de opstart van de vaccinaties, en hopen dat alles vlot kan verlopen.’

Julien Borremans

X